Ras info

Australian Labradoodles zijn speelse, zachtaardige en vrolijke viervoeters. Ze zijn intelligent en leren gemakkelijk nieuwe dingen. Daarom worden ze vaak ingezet als blindegeleidehond of gezelschapshond. Ze zijn daarenboven erg sportief. Een perfect joggings-maatje dus of de ideale partner om leuke wandelingen mee te maken. Een doodle is genieten.
Gewicht
Miniatuur: 7 - 13 kg
Medium: 13 - 20 kg
Standaard: 23 - 30 kg
Hoogte
Miniatuur: 35 - 42 cm
Medium: 43 - 52cm
Standaard: 53 - 63cm
Kleur
Wit, crème, abrikoos, café, rood, zilver, goud, blauw, chocolade en zwart
Persoonlijkheid

Australian Labradoodles hebben een positieve ‘hondenvibe’. Ze zijn kalm, intelligent en aangenaam gezelschap. Een doodle is aanhankelijk en hij is gezellig om in huis te hebben. Ze geven veel liefde en krijgen die ook graag. Hij is sociaal, extrovert en houdt van zijn gezin.

geschiedenis

De labradoodle is geboren in Australië in de seventies. Men zocht naar de ideale blindegeleidehond met een anti-allergene vacht. 

Wally Conran, de bezieler van het project gebruikte hiervoor de labrador en de poedel. De labrador omdat hij bekend staat om zijn kwaliteiten als hulphond en de de poedel om zijn niet-allergische vacht. Hello Doodle!

In werkelijkheid zijn er meerdere rassen nodig geweest (naast de labrador en de poedel) om tot de Labradoodle te komen: ook de Ierse waterspaniel, de Curly Coated Retriever en de Amerikaanse en Engelse Cocker spaniël.  Het resultaat is een fantaschische hond met een makkelijk te onderhouden vacht.

Vacht en Verzorging

De Australian Labradoodle heeft een niet verharende vacht en is 98% allergievrij. Superhandig is dat. Deze onderhoudsvriendelijke en mooie vacht heeft geen typische hondengeur. Een regelmatige borstelbeurt is nodig om de vacht in goede conditie te houden maar wassen is dan weer niet vaak nodig. De vacht heeft namelijk een zelfreinigend vermogen. Makkelijk.

Kleuren

Wit, crème, abrikoos, café, rood, zilver, goud, blauw, chocolade en zwart

Australian Labradoodle Hilton Doodles
Kindvriendelijk

Australian Labradoodles zijn echte gezinshonden. Ze maken er graag integraal deel van uit. Ze houden van kinderen. 

Allergievrij

Australian Labradoodles hebben een allergievriendelijke en niet verharende vacht. Dat is letterlijk een verademing

Beweging is belangrijk

Australian Labradoodles wandelen graag. Beweging doet ze goed. Dat geldt trouwens ook voor de meeste mensen.😎